//Bij lage temperatuur gegaarde (Alpen)zalm

Bij lage temperatuur gegaarde (Alpen)zalm

2020-04-07T07:59:47+01:00 7 april 2020|

Uit het boek Word Weer Mens van Dr. Leo Pruimboom

Ingrediënten: 

  • 600 g (alpen)zalm, heel, keuken gereed,  biologisch gekweekt of MSC
  • verse kruiden (dille, salie, tijm, rozemarijn ….)
  • 1 citroen
  • 100 g gehakte amandelen
  • 125 ml zout water
  • zout
  • peper

Bereiding:

  • Was de vis onder koud water en dep hem droog. Leg de verse kruiden en de citroenschijfjes in de buik opening. Kruid de binnen en buitenkant lichtjes met zout en peper.
  • Verwarm de oven op 100 graden
  • Leg de vis in een licht ingevette ovenschaal en laat hem in 30-40 minuten gaar worden.

Tip: De vis moet niet helemaal doorgegaan zijn. Zo blijven de gezonde vetzuren behouden.

Info: De trekzalm, ook wel alpenzalm genoemd, neemt een absolute uitzonderingspositie in de wereld van de vissen. Hij wordt alleen gekweekt in ecologisch verantwoord stromend zoetwater en bevat naast de belangrijke arachidonzuren ook een record hoeveelheid (2000 mg) EPA en DHA per 100 g vis. Deze vetzuren zijn essentieel voor cellen van ons immuunsysteem, flexibiliteit van alle celwanden en daarmee opname van voedingsstoffen, het zenuwstelsel, inclusief het brein en de communicatie tussen de zenuwcellen.