//Bloemkool hamburger broodjes

Bloemkool hamburger broodjes

2018-08-29T21:17:05+00:00 29 augustus 2018|

Deze bloemkoolhamburgerbroodjes kun je beleggen met wat je zelf het lekkerste vindt. Bijvoorbeeld met wat zelfgemaakte mayonaise, sla, een schijf ananas en een hamburger. 

Bereidingstijd: 10 + 40 minuten | Voor 4 broodjes | Bakken

Ingrediënten

  • 150 g rauwe bloemkoolroosjes
  • 2 eieren
  • 100 g amandelmeel
  • 70 g lijnzaad
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1/2 tl bakzout
  • snuf zout
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 2 el sesamzaad

Voor de toppings:

  • hamburgers, sla, ananas, zelfgemaakte mayonaise etc.

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor tot 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de bloemkoolroosjes, de eieren, het amandelmeel, het lijnzaad, de olijfolie, appelazijn, het bakzout, zout en oregano in een blender en maal tot een dik beslag
  • Verdeel het beslag in acht gelijke porties en leg deze op de bakplaat. Gebruik natte handen om er halve broodjes van te vormen.
  • Bestrooi ze met het sesamzaad en bak de broodjes vervolgens in ca 40 minuten gaar.

 

Dit recept komt uit het tijdschrift Paleo, editie vier 2018