//Bloemkool-pompoensoep

Bloemkool-pompoensoep

2020-04-06T06:45:06+01:00 6 april 2020|

Uit Eet Paleo nr. 4, 2019

Ingrediënten: 4-6 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, klein gesneden
  • 2 el geraspte gemberwortel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 kleine oranje pompoen, in blokjes
  • 1 bloemkool, in roosjes en stronk in kleinere stukjes
  • 1 grote winterpeen, geschild en in plakken
  • 1 l groentebouillon, suikervrij van de Soepfabriek
  • 1/2 bosje tijm, blaadjes
  • 4-6 el kokosmelk (optioneel)

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een flinke soeppan. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
  • Meng de geraspte gemberwortel en de kurkuma erdoor en bak 1 minuut. Schep de pompoenblokjes, de bloemkool en de wortel erdoor en laat even bakken. Schenk de bouillon in de pan en voeg de tijm toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat rustig koken tot alles gaar is. Ongeveer 20-30 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel een scheut heet water toe als je de soep te dik vindt. Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in kommen. Schenk eventueel een lepel koksmelk in elke kom.