//Carrot Cake ontbijtmuffins

Carrot Cake ontbijtmuffins

2020-04-23T08:27:28+01:00 23 april 2020|

Uit een Eet Paleo

Ingrediënten: 9 stuks

  • 60 ml kokosolie
  • 150 g amandelmeel
  • 50 g arrowroot
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl bakzout
  • 4 grote eieren
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 150 g geraspte wortel
  • 25 gr rozijnen e/o abrikozen

Beriding:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een muffinvorm voor 9 muffins met papieren muffinvormpjes. Smelt de kokosolie.
  • Roer het amandelmeel, de arrowroot, kaneel, kokosbloesemsuiker en het bakzout in een beslagkom door elkaar.
  • Voeg de eiren, kokosolie, citroensap en -rasp en een snufje zout toe. Meng tot een dik, glad beslag.
  • Spatel de wortelrasp en de rozijnen door het beslag en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Zet de muffinvorm op het rooster i het midden van de oven en bak de muffins in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Neem de vorm uit de oven en laat de muffins tenminste 15 minuten afkoelen voordat je ze serveert.