//December: een terugblik op afgelopen jaar

December: een terugblik op afgelopen jaar

2018-12-14T16:03:39+01:00 14 december 2018|

De laatste maand van het jaar is aangebroken en ik wil graag van dit moment gebruik maken om samen met jullie terug te blikken op de ontwikkelingen binnen mijn praktijk waar ik jullie allen zo dankbaar voor ben.

Zoals velen van jullie weten, is het mijn overtuiging dat ik jullie alleen de beste gezondheidszorg kan bieden als ik continu up-to-date blijf van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg. Om die zorg zo persoonlijk mogelijk te maken neem ik het op mij om mijn kennis uit te breiden door nascholing, lezingen en interview. De beste persoonlijke zorg komt namelijk nooit voort uit één leerschool, maar vergt een holistische aanpak. 

Zodoende behaalde ik in juni mijn diploma als coach & mijn certificaat in International Oncologische Acupunctuur. In oktober voegde ik de ‘Balance’ acupunctuur methode van Dr. Tan hieraan toe. Kortom, een druk jaar qua nascholing, waardoor ik drie nieuwe zorgmethoden mooi met elkaar kan combineren en waarmee ik de leefstijl adviezen vanuit de PNI-wetenschap kan versterken. 

Als coach kan ik helpen met een hulpvraag, maar ook met een verwerkingsproces. Als Oncologisch acupuncturist kan ik de bijverschijnselen van de reguliere behandelingen minimaliseren, waardoor de juiste bloedwaarden en nog de gewenste levenskwaliteit, gewaarborgd worden. En als sluitsteen op deze nieuwe holistische aanpak kan ik de methode van Dr. Tan gebruiken om pijn te bestrijden. Pijn verlichten voor mijn patiënten is zeer belangrijk voor mij, en met deze methode kan ik hier nog beter in voorzien, door pijn resulterend van o.a. bewegingsbeperking, spasme, verlamming, hormoon verstoring en allergieën in de kern aan te pakken. 

Ik wil graag mijn dank uitspreken voor iedereen die bij mij onder behandeling is geweest in 2018. Niet alleen bedanken voor jullie vertrouwen, maar ook voor de vele leermomenten die ik dankzij jullie hebben mogen ervaren. Door jullie inzet en doorzettingsvermogen met mijn adviezen heb ik de efficiëntie van mijn behandelingen kunnen versterken, waarvoor het aantal nodige behandelingen beperkt blijft. 

Ik kijk er naar uit om deze ervaringen met mij mee te nemen in 2019 om jullie nog beter van zorg te kunnen voorzien. Wat jullie van mij kunnen verwachten? Naast therapeutisch helpen, ga ik ook preventief aan de slag. Voorkomen is immers beter dan genezen. Met dit voor ogen heb ik FlexHealth opgericht, een nieuw concept met als doel mensen die gezonder willen leven opgang te helpen. Maar ook bedrijven ondersteunen om de gezondheid van hun werknemers te optimaliseren en zo ook de werksfeer, minder ziekteverzuim, dus een hogere productiviteit! 

Volg de ontwikkelingen op mijn website op Faceboobpagina.

‘Een actief en succesvol leven begint bij een gezonde geest in een gezond lichaam’  

Hartelijke groet,

Marijke Engelbrecht

 

Ik wens een ieder hele fijne Feestdagen en een gezond 2019!