//Gevuld speculaas

Gevuld speculaas

2016-11-22T09:08:39+01:00 22 november 2016|

Nodig:

  • 200g amandelmeel
  • 150g kastanjemeel
  • 75g arrowroot
  • 125g kokosbloesemsuiker
  • 20g speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 120 ml kokosolie, vloeibaar
  • 60 ml kokosmelk
  • 2 eieren
  • 1 rol amandelspijs
  • witte amandelen of amandelschaafsel (optioneel)

 

Amandelspijs:

  • 200g amandelmeel
  •  50 ml kokosnektar (internet) of honing
  • 2 tl citroensap
  •  optioneel 1 ei (zie beschrijving)

Bereiding:
Combineer amandelmeel, nektar en citroensap en kneed tot een samenhangend deeg. Ga je het spijs verhitten in de oven, kneed dan nog 1 ei door. Maak een stevige rol van het spijs en doe dit in een goed afsluitbaar doosje, of wikkel de rol in bakpapier. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 160 graden en vet een vorm in met kokosolie.
  • Combineer alle droge ingrediënten in een beslagkom en roer deze goed door elkaar.
  • Voeg kokosolie, kokosmelk en eieren toe en meng tot een dik egaal beslag.
  • Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de bakvorm. Het is wat plakkerig dus gebruik natte handen of een natte lepel om het uit te spreiden.
  • Rol het spijs uit met een deegroller tot een vierkant ter grootte van de bakvorm. Leg dit bovenop het speculaasbeslag in de vorm.
  • Verdeel de rest van het speculaasbeslag over het amandelspijs en strijk glad met de achterkant van een natte lepel.
  • Versier het speculaas eventueel met wat amandelschaafsel of witte amandelen voor het de oven in gaat.
  • Bak het gevuld speculaas in 40 – 45 minuten goudbruin en gaar. Laat ten minste 30 minuten afkoelen voor je het aansnijdt.