//Herstellen van de ziekte van Lyme? Vaar een alternatieve koers!

Herstellen van de ziekte van Lyme? Vaar een alternatieve koers!

2018-01-28T15:47:15+01:00 31 augustus 2013|

Oktober 2003. Nooit eerder was ik zó ziek …

Wat begint met griepachtige verschijnselen, zoals koorts, lymfklierzwelling en vermoeidheid, mondt uiteindelijk uit in talloze klachten. Ik krijg last van een verouderde huid, temperatuursverhoging, kan mijn lenzen niet meer verdragen, krijg pijn en jeuk in mijn oren, word overgevoelig voor geluid, kan mij soms nauwelijks nog concentreren, raak verward, vergeetachtig, angstig en dusdanig vermoeid, dat ik hele dagen op bed lig. Ik spreek hier over de ziekte van Lyme. Een ziekte, die mijn gezondheid ruim tien jaar geleden volledig te gronde richtte en waardoor ik uiteindelijk arbeidsongeschikt zal raken.

Ik denk vaak, dat ik nooit meer beter zal worden

Uit de bloedtest die wordt afgenomen, kan niet worden opgemaakt, dat ik de ziekte van Lyme heb. De veronderstelling, dat mijn klachten een psychische oorzaak moeten hebben omdat er geen fysieke redenen worden gevonden, dat er een “verborgen trauma” aan het werk is, maakt mij wanhopig. Ik denk vaak, dat ik nooit meer beter zal worden. Het zal uiteindelijk acht jaar duren voordat de diagnose wordt gesteld. Al die jaren voel ik mij door de artsen niet serieus genomen. Dit sterkt mij in mijn vermoeden, dat er onvoldoende kennis is. De reguliere geneeskunde herkent Lyme vaak niet en indien zij de ziekte wel herkent, wordt deze vaak onvoldoende intensief behandeld. Ook zijn veel testen op Lyme onbetrouwbaar, waardoor de diagnose vaak wordt gemist. Zo ook bij mij.

Oktober 2013. Nooit eerder was ik zó opgelucht..

Op aanraden van mijn homeopaat neem ik contact op met Centrum Engelbrecht. Dit Centrum voor Complementaire Geneeskunst werkt – de naam zegt het al – preventief en aanvullend op de reguliere geneeskunst. In “Het koetshuis” te Bilthoven word ik in alle rust behandeld. Hier neemt men mij serieus. Na een uitgebreid intakegesprek, gevolgd door een onderzoek, bevestigt Marijke de diagnose. Ik heb inderdaad de ziekte van Lyme heb, met een waarde van 54. Het beestje heeft eindelijk een naam, het is godzijdank niet “psychisch” en “het is mogelijk deze ziekte te behandelen en ervan te genezen”, aldus Marijke.

Hier word ik in alle rust behandeld. Hier neemt men mij serieus.

Een enorme geruststelling. Mijn herstel kan beginnen. De eerste keer, dat ik de voorgeschreven medicatie inneem, vertoont mijn lichaam een heftige reactie. Enkele dagen ben ik zieker dan ooit, maar dit is wél een teken dat de behandeling aanslaat. Daarna knap ik van lieverlee op. Langzaam maar zeker nemen mijn klachten af. De verlammende vermoeidheid verdwijnt. Ik hoef niet langer te functioneren “onder voorbehoud”. Ik kan weer met zekerheid afspraken maken met vrienden, ik kan weer naar feesten en verjaardagen. Ik kan weer genieten van de kleine en grote dingen in het leven en het leven wordt weer aangenaam. Stukje bij beetje word ik weer helemaal mijzelf. Ik kan zeggen dat Centrum Engelbrecht een punt is geweest van verandering in mijn leven!