//In deze tijd, een steuntje in de rug

In deze tijd, een steuntje in de rug

2021-02-25T21:51:00+01:00 25 februari 2021|

Ook in deze tijd ben ik er voor je en voor wie even extra steun nodig heeft, geestelijk en/of lichamelijk. Covid-19 tijdperk duurt maar voort en voor velen wordt dit zwaar.

Merk je dat je weerbaarheid aan het afnemen is, wacht dan niet, blijf niet zitten, want je wordt vatbaarder.
We hebben nog steeds mogelijkheden: gezond eten en bewegen, zoals sitting-breaks, wandelen, fietsen, You tube filmpjes genoeg voor HITT, yoga, pilates, meditatie, een taal leren met duolingo, facetime met vrienden en maak gebruik van dat ene bezoek moment die we mogen hebben per dag om een dierbare op te zoeken.

Help bovenstaande niet afdoende, maak dan een afspraak, dan kijken we samen wat er aan de hand is en hoe je jezelf weer optimaal kan gaan voelen.
Stress, ook onderhuidse stress, beschadigt de darmwand, waardoor je immuunsysteem geactiveerd wordt en ontstekingsreacties veroorzaakt. Verder worden hormonen zoals serotonine en dopamine voor 90% in je darm aangemaakt. Deze hormonen dragen bij aan je geluksgevoel. Je begrijpt dat wanneer je darmen deze minder gaan aanmaken, je in een neerwaardse spiraal terecht komt. De meeste ziektes beginnen bij de darmen. De spijsvertering is de poort tot preventie. Het is dus zaak om daar goed voor te zorgen.

Ik heb de laatste weken een aantal informatieve blogs geschreven en online programma’s gemaakt. Kijk er eens naar en trek aan de bel, wanneer je denkt dat ik je kan helpen. Een luisterend oor kan ook al fijn zijn.

https://flexhealth.eu/blog/
Word fit, wees fit, blijf fit

Met gezonde groet,

Marijke Engelbrecht

Gediplomeerd kPNI en Orthomoleculair therapeute en Intermittent Living® Coach,
BioIndividual Nutrition Practitioner

FlexHealth powered by Centrum Engelbrecht
0642146821
www.flexhealth.eu