//Overgewicht / Obesitas
Overgewicht / Obesitas 2018-01-05T10:32:37+01:00

Overgewicht / Obesitas

Obesitas, ook wel overgewicht genoemd, is een medische aandoening waarbij zich zoveel lichaamsvet heeft opgehoopt dat dit een negatief effect kan hebben op de gezondheid. Dit kan leiden tot een kortere levensverwachting en/of meer gezondheidsproblemen.

Tekort aan beweging, maar vooral ‘zittijd’ blijkt de hoogste relatie te hebben met obesitas. Nederland staat op de tweede plaats van de ‘meest zittende landen’ ter wereld. Zittijd zorgt voor vervetting van het lichaam. Het probleem is dat zitten (langer dan een halfuur) aan hoog tempo vetopslag in/tussen de organen teweegbrengt: visceraal vet. Dit ‘buikvet’ veroorzaakt weer LGI (laaggradige ontsteking), metabool syndroom, chronische ziekten en uiteindelijk een verhoogde kans op sterfte.

Hoe raken we dat buikvet nu kwijt?
Buikvet is geen spiervet, dus hoe hard de mens ook traint, buikvet wordt hier niet verbruikt. De oplossing: minder dan 3 uur per dag zitten. Je ziet al steeds meer statafels waar men ook aan kan werken/leren. En als je binnen het halfuur even opstaat en beweegt, wordt deze vetopslag in 2 minuten weer te niet gedaan.

Wanneer lijnen en bewegen niet helpt, staat uw immuunsysteem waarschijnlijk aan, waardoor u een hormonale disbalans heeft. Dit kan door stress of een mee gemaakte infectie. Met adviezen vanuit kPNI kan ik u helpen dit te herstellen en zo de nodige kilo’s kwijt te raken. U moet hierbij wel beseffen dat veranderingen in leefstijl, voeding en beweging essentieel zijn

Heeft u overgewicht of obesitas en wilt u hier meer weten hierover? Neem dan gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.