//Pijnklachten
Pijnklachten 2017-12-08T11:42:49+01:00

Pijnklachten

50 procent van de bezoekers van Centrum Engelbrecht heeft een pijnklacht. De pijn van een verrekte hamstring is een heel andere pijn dan die van een acute knieontsteking. Als u met een pijnklacht langskomt, stel ik daarom een heleboel vragen over de aard, locatie en periode van de pijn. Die informatie is nodig om achter het ontstaan van de pijnklacht te komen.

Vandaag de dag weten we dat ons lichaam signalen geleidt via een ingewikkelde structuur van zenuwbanen. Zo zijn er zenuwen die temperatuurverschillen waarnemen, druk en tast weergeven of pijn doorseinen. Ook weten we dat deze zenuwstructuren elkaar beïnvloeden. Met acupunctuur stimuleer je de gevoelszenuwen. Het gevolg is dat ze een verdovende stof gaan aanmaken. Deze stof werkt pijndrempelverhogend en ontstekingsremmend. Daarom hebben bijvoorbeeld sporters met een peesontsteking veel baat bij pijnbestrijding door acupunctuur.

Verder is pijn een signaal. De oorzaak ervan kan heel ergens anders in het lichaam zijn. Wanneer het immuunsysteem door een oorzaak actief aan is gaan staan heeft het veel meer glucose nodig. Dit gaat hij stelen van andere organen en systemen, waardoor deze verwaarloosd raken met pijn of andere klachten tot gevolg.

Met behulp van een kPNI onderzoek breng ik de oorzaak van de klachten in kaart, waarna deze behandeld kunnen worden.

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.