//Leefstijl: de kracht van jouw keuzes

Leefstijl: de kracht van jouw keuzes

2021-02-25T21:49:42+01:00 25 februari 2021|

   Jouw keuzes bepalen je gezondheid en prestaties tijdens je leven.

Wij hebben nu het vermogen om chronische ziekten om te keren en auto-immuunprocessen met ongeveer 80% te vertragen/te genezen. Als wij het belang begrijpen van de juiste voeding en dus niet de triggers te stimuleren en zo o.a. een lekkende darm te veroorzaken, dan kan jij jezelf beschermen tegen allerlei ziektes.

Als je eenmaal de diagnose van een auto-immuunziekte hebt gekregen, is de kans om een ​​andere te krijgen 10 keer zo groot. Wij moeten dus een stap terug doen en nadenken over wat wij in ons lichaam stoppen: is het een vriend of een vijand? Wanneer wij te maken hebben met gezondheid en welzijn, zien wij dat het niet slechts één ding is, het is meerdere systemen omvattend en elk systeem moet met elkaar kunnen communiceren. Elk systeem en elk orgaan moet van binnenuit worden hersteld, m.b.v. het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hiervoor moeten wij het proces ondersteunen met de juiste nutriënten: de juiste voeding, beweging, slaapkwaliteit, ademhaling, stressmanagement, verbinding, blootstelling aan warmte, koude en natuur.

Wacht niet tot de symptomen optreden. Iedereen zou zijn lichaam moeten ontgiften, goed moeten voeden en versterken. Iedereen zou een positieve mindset moeten hebben, omdat als we te maken hebben met gezondheid, is het niet slechts één ding. Het is afhankelijk van vele factoren.

Je symptomen verschijnen niet van de ene op de andere dag, er is in het begin iets beschadigd op cellulair niveau, dus zorg voor de juiste maatregelen, zodat jij jouw lichaam kunt beschermen tegen alle factoren die het beïnvloeden. Neem de touwtjes in handen, want de enige manier waarop we echt invloed kunnen uitoefenen op de gezondheidszorg, is door onze eigen mentaliteit te veranderen. Traditionele geneeskunde is reactieve geneeskunde, je hebt een symptoom en hier is een pil en het symptoom zal verdwijnen. Maar wat gebeurt er met de oorzaak? En als je lichaam zich aan het medicijn aanpast, wat dan? Proactieve geneeskunde betekent: laten we er proactief in zijn, jouw lichaam de juiste nutriënten geven zodat jij geen of minder medicatie nodig hebt. Het kan zichzelf genezen! Het hebben van de juiste balans binnen jouw hele systeem is erg belangrijk, vooral als jij je ervan bewust bent dat we de kennis hebben vanuit de epi genetica en de neurogenetica, die in staat zijn om daar binnen te gaan en je de volledige controle over je eigen genexpressie te geven. Dat is een doorbraakgeneesmiddel.

We weten nu dat gezondheid van de darm van groot belang is om allerlei ziektes te voorkomen. En niet alleen gezondheid van de darm, maar ook van het tandvlees en het hele spijsverteringskanaal. Het zou verkeerd zijn om de therapie op één klein onderdeel te concentreren.

Wanneer jij gezondheidsproblemen hebt of deze wilt voorkomen, ga dan naar een therapeut in functionele geneeskunde. In Nederland is dat een gediplomeerde  kPNI-therapeut met Intermittent Living opleiding. Deze heeft de vaardigheden om je te helpen met de oorzaak van je klachten en waar je behoefte aan hebt: op psychologisch, neurologisch, immunologisch en/of endocrinologisch gebied, voeding, lichaamsbeweging en bij het implementeren van een gezonde levensstijl in jouw dagelijkse leven. Door holistische benadering krijg / houd jij de macht over jouw gezondheid.

Word fit, wees fit, blijf fit.

Centrum Engelbrecht en FlexHealth kan je daarbij helpen. Ook online.