//Rettichsoep met zeevruchten

Rettichsoep met zeevruchten

2020-04-16T12:09:11+01:00 16 april 2020|

Uit het boek Word weer Mens van Dr. Leo Pruimboom

Ingrediënten: 

  • 250 gr zeevruchten (garnalen, krabben, mosselen …)
  • 1 kleine rettich
  • 2 middelgrote uien
  • 4 wortelen
  • 750 ml visfond van Biofond Ecoplaza

Ingrediënten knoflooksaus

  • 4 teentjes knoflook
  • 50 gr amandelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 grote tomaat
  • 1/2 bosje peterselie
  • olijfolie
  • zout, peper

Bereiding:

  • Knoflooksaus: Pureer de knoflook, amandelen, paprikapoeder, tomaat en peterselie met olijfolie.
  • Rettichsoep: Hak de rettich, uien en wortelen grof en bak enkelminuten (zonder fond en olie) op laag vuur. Blus af met visfond. Kook de ingrediënten tot ze zacht zijn en pureer vervolgens tot een romige massa. Voeg de zeevruchten toe en laat enkele minuten op een laag vuur koken.
  • Voeg de knoflooksaus aan de soep toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met zeevruchten op een bord.

Tip: het smaakgeheim van de soep zit hem in het apart pureren en pas aan het eind toevoegen van de saus.