//Visovenschotel

Visovenschotel

2020-03-27T14:32:11+01:00 25 maart 2020|

Uit Eet Paleo nr 1, 2020.

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten: 4 personen

  • 1 el kokosolie
  • 300 g bladspinazie
  • 200 g kabeljauwfilet of andere witvis, in blokjes. Koolvis uit diepvries kan ook. Vis bij voorkeur met keurmerk MSC. Zelf heb ik hier nog een paar garnalen bijgedaan.
  • 50 ml amandelmelk
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 750 g knolselderijpuree. Stoom de knolselderij beet graag voor behoud van vitamine en met de staafmixer pureren.
  • Voor de saus:
  • 2 el ghee
  • 500 ml amandelmelk ongezoet
  • 3 el grove mosterd ongezoet van het merk van Ton of Ton’s
  • 3 takjes tijm, blaadjes fijngehakt
  • 3 el arrowroot

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de kokosolie in een wok. Voeg de spinazietoe en roerbak kort totdat deze is geslonken. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken en iets afkoelen en druk vervolgens het vocht er goed uit.
  • Verdeel eerst de blokjes vis en dan de spinazie over een flinke ovenschaal. Meng de amandelmelk, de nootmuskaat, peper en zout naar smaak door de knolselderijpuree. Verdeel in een gelijkmatige laag over de spinazie.
  • Verhit voor de saus de geheim een steelpannetje. Roer de amandelmelk, de grove mosterd en de tijm erdoor. Los de arrowroot op in een scheutje water. Meng door de saus en laat iets (maar niet te lang) inkoken. Voeg peper en zout naar smaak toe en schenk de saus in een gelijkmatige laag over de puree; strijk het indien nodig een beetje uit. Zet de schaal in de oven en gaar de ovenschotel 25 – 30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Geef er een salade bij met wat knoflook en ui in de dressing voor een grotere anti-virale waarde van je maaltijd.  Eet smakelijk.

https://www.eetpaleo.nl